Sziasztok! Idén is jön a SpeakOut!

Örülünk, hogy szeretnél velünk szolgálni ezen a nyáron egy újabb fergeteges SpeakOut-on. Idén is lesz angol tábor része a SpeakOutnak, jönnek amerikai diákok is. De a táborozókkal való közösség és közös élmények is ismét nagy hangsúlyt kapnak. Tovább folytatjuk a felfedezést, hogy hogyan tudunk olyan módon kezdeményezni az elveszett fiatalok felé, ami reagál az életükre. Sokat kell fejlődnünk abban, hogy az evangelizálási erőfeszítéseinkben, ne a fiatalokat próbáljuk meg “kihívni a világukból”, azzal a céllal hogy megoszthassuk az evangéliumot velük, hanem inkább mi tudjunk megjelenni az ő világukban, becsatlakozni az életükbe, a problémáikba, a közösségeikbe és ott találkozni velük. Közöttük kell megélnünk és bemutatnunk a Krisztusi közösség tulajdonságait és megélni, megmutatni és elmondani az evangéliumot.

Ez a pár hét mindnyájunk életére nagy hatással lehet, hiszen sok diák megismerheti Istent, miközben a közös szolgálatnak köszönhetően mi magunk is fejlődhetünk lelkileg. Kérjük, töltsd ki az online jelentkezési lapot, hogy jobban megismerhessünk. Reméljük, Isten a te életedben is használja majd ezt a jelentkezési folyamatot. Bízunk benne, hogy vezetni fog, miközben együtt keressük akaratát a szolgálati helyeddel kapcsolatban. 

Fontos tudni a jelentkezési folyamatról hogy a mögöttes szándék nem az hogy értékeljük, hogy valaki megfelel e vagy sem hogy SpeakOut-ra jöhessen. Ez messze áll az igazságtól! Az idei SpeakOut-on is az a vágyunk hogy mindenkinek egy olyan környezet lehessen ami elősegíti a lelki és személyes fejlődését. Mindazonáltal a SpeakOut egy elég aktív és fizikailag, személyesen vagy lelkileg megterhelő környezet lehet. Így előfordulhat hogy nem mindenkinek a megfelelő környezet arra hogy a kívánt vágyat elérje. Ez esetben fordulhat elő az hogy nem javasoljuk valakinek azt hogy a jelenleg jöjjön SpeakOut-ra. Ilyenkor mindig javasolunk egy olyan környezetet ami szerintünk jobban szolgálná az illető személyes lelki fejlődését. De megintcsak kihangsúlyozva, a jelentkezési folyamat az nem egy értékelési folyamat!


Dátumok

2023-as dátumok: július 2-től (délutáni érkezéstől) július 26-a estig tart – Nagyon fontos, hogy ezek az időpontok ne ütközzenek személyes és családi terveiddel; kérjük, egyeztess a családoddal és a barátaiddal.

Lépések

1. Töltsd ki a jelentkezési űrlapot

Az oldal alján található linken elérhető a jelentkezési űrlap. Idén csak ezt az űrlapot kell kitölteni. Többféle információt kérünk: személyes adataid és szolgálati tapasztalataid egyaránt érdekelnek bennünket, valamint az, hogy miként éled meg a gyakorlatban hitbeli meggyőződéseidet. Szeretnénk minél alaposabban megismerni, hogy segítsünk meglátni, hol akar Isten használni ezen a nyáron. Fontos tudnivalókatszabályokat találsz itt, amelyeket még a jelentkezés ELŐTT érdemes megismerned.

2. Határidők? Költségek?

Idén egy határidő van, amihez egy ár tartozik. Bátorítunk arra, hogy gondold végig és döntsd el minél hamarabb, hogy részt szeretnél-e venni az idei SpeakOuton.

A jelentkezési határidő: április 30.

A projekt költsége: 95 000Ft

Bátorítunk arra, hogy gyűjts támogatást a projektre! Jó kaland Istennel még a SpeakOut előtt és még több embert bevonhatunk a szolgálatba. Ebben persze segítségedre leszünk, nem kell megijedni 😉

3. Kommunikáció a döntésről

Legkésőbb május 3-ig mindenkit értesítünk a jelentkezéssel kapcsolatos döntésről. Az a célunk, hogy amint beérkezett minden információ a jelentkezésedhez, mi egy héten belül tudjunk neked válaszolni, hogy hamarabb el tud kezdeni a készülést.

4. Kötelező olvasmányok

Erre a misszióba való jelentkezéseddel egy időben arra kérünk hogy néhány szabállyal, irányelvvel legyél tisztában és fogad el azokat. Itt találod őket:

Jelentkezés

*** Ha több információra van szükséged, írj a speakout@cru.org email címre!

Köszönjük,
FÉK Csapata

SpeakOutLogoPNG